Masarykova jUniverzita otvírá registraci. Plno bude během několika minut

  • 17. srpna 2016

Nový ročník Masarykovy jUniverzity, série kurzů pro děti od 9 do 14 let, se v těchto dnech intenzivně chystá na Masarykově univerzitě. Registrace do ročníku 2016/17 startuje v pondělí 22. srpna přesně ve 20 hodin. Rodiče, kteří by svoje děti rádi přihlásili, by si měli čas hlídat. Loni byla kapacita zaplněná během 12 minut.


Také v letošním roce bude k dispozici 170 míst plus 30 pro náhradníky, přičemž 20 míst je rezervováno pro sociálně znevýhodněné děti. „Od rodičů i od dětí nám chodí jen pozitivní ohlasy. Množí se dokonce takové, které volají po navazujících ročnících, aby mohly pokračovat i děti, které už jUniverzitou prošly, nebo abychom vytvořili kurzy i pro rodiče,“ uvedla Lenka Jaskowiecová z Odboru vnějších vztahů a marketingu, jenž má organizaci MjUNI na starost. Podle jejích slov se už uvažuje o tom, že by organizátoři nachystali i aktivity pro rodiče, zatímco se jejich děti učí.


Nový ročník kurzů začne v sobotu 22. října slavnostní imatrikulací a znovu bude zahrnovat víkendová setkání na většině fakult Masarykovy univerzity. Děti si tak budou moct přičichnout k nejrůznějším vědním oborům. „Těší nás, že účastníci nemají zájem jen o přírodovědné obory, na jejichž kurzech to různě bouchá a svítí, ale táhnou i ty humanitní. Nejdůležitější pro ně je, že si můžou všechno zkusit na vlastní kůži. Čím větší aktivita na seminářích, tím větší radost z toho mají,“ dodala Jaskowiecová.


Podrobnosti k přihlašování i samotnému studiu na MjUNI najdou rodiče na webu www.mjuni.cz. K vidění jsou tam také videa a fotky, ze kterých je možné udělat si představu, jak kurzy vypadají a co se na nich děje. Na webu je také formulář, který je k přihlášení nutné vyplnit. Druhým kanálem, přes který je možné se hlásit, je Facebook. Stejný formulář jako na webu se přesně ve 20 hodin objeví na stránce facebok.com/mjuniverzita.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info