NA NÁVŠTĚVĚ u nakladatelů brněnských univerzit

  • 21. května – 4. října 2015
  • Památník písemnictví na Moravě, areál benediktinského kláštera v Rajhradě

Památník písemnictví na Moravě v rámci svého výstavního cyklu Moravská nakladatelství se představují pořádá výstavu NA NÁVŠTĚVĚ u nakladatelů brněnských univerzit, která představuje čtyři brněnská univerzitní nakladatelství:


Ediční středisko Janáčkovy akademie múzických umění v Brně


Nakladatelství Masarykovy univerzity Munipress


Vydavatelství Mendelovy univerzity


a Nakladatelství VUTIUM Vysokého učení technického v Brně.


Posláním univerzitních nakladatelství je vydávat odborné knihy a časopisy, a šířit tak výsledky vědecko-výzkumné a vzdělávací činnosti univerzit. V Česku vloni vyšlo více než 18 tisíc knih, z toho téměř tři tisíce právě v univerzitních nakladatelstvích a z nich tisíc bylo vydáno v Brně. Univerzitní nakladatelé mohou díky zázemí silných univerzit vydávat i takové knihy, které by si komerční nakladatelství nemohla dovolit. Přispívají tím k rozmanitosti knižní produkce, takže své knihy si najdou i čtenáři, kteří si v běžném knihkupectví nevyberou.


Přijďte se přesvědčit, že univerzitní nakladatelství vydávají kromě skript i krásné knihy!


Výstava se koná v Památníku písemnictví na Moravě v prostorách benediktinského kláštera v Rajhradě od 21. května do 4. října 2015. Otevřeno je denně kromě pondělí od 9 do 17 hodin. Více informací najdete na adrese rajhrad.muzeumbrnenska.cz.


Pozvánka ke stažení

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info