Project information

Project information
Divadelní umění, postupy a techniky jako trenažér komunikačních dovedností a občanských, sociálních a personálních kompetencí (JAMUNI) (JAMUNI)

Investor logo
Project Identification
TL05000128
Project Period
4/2021 - 12/2023
Investor / Pogramme / Project type
Technology Agency of the Czech Republic
MU Faculty or unit
Faculty of Arts
Cooperating Organization
Janáček Academy of Music and Dramatic Arts in Brno

Na základě programu #buďjamák, který je určen pro středoškoláky se zájmem o divadelní umění, a který podporuje Jihomoravský kraj, chceme pracovat na vzniku multimediální online vzdělávací publikace, která bude sloužit jako podkladový materiál pro pedagogy středních škol. Živé umění, jakým divadlo ze své podstaty je, a jeho zařazení do vzdělávání a do života přináší především možnost rozvíjet kreativitu, sociální inteligenci, empatii a mnoho dalších kvalit. V rámci plánovaného projektu budeme zkoumat propojování intelektuální a tělesné kognice při poznávání divadelního umění a způsoby, jak je možné pomocí těchto postupů pozitivně ovlivňovat kompetenční rozvoj dospívajících. Chceme také hledat možnosti, jakým způsobem by bylo možné tyto zkušenosti sdílet s pedagogy středních škol. Spoluprací teatrologů s divadelníky a pedagogy SŠ budeme hledat a ověřovat skutečné možnosti komunikace divadlem, o divadle a prostor pro prožitkové učení divadlem. Debatu o skutečných dopadech takových aktivit pro další rozvoj dospívajících povedeme se samotnými účastníky programu #buďjamák i ve focus groups s pedagogy SŠ.
Základním výzkumným polem bude stávající program pro dospívající #buďjamák-volnočasový program na bázi juniorské univerzity. Plánovaným výstupem bude multimediální publikace, určená a zdarma dostupná pedagogům SŠ, originální didaktické pomůcky a dílčí workshopy.

Sustainable Development Goals

Masaryk University is committed to the UN Sustainable Development Goals, which aim to improve the conditions and quality of life on our planet by 2030.

Sustainable Development Goal No.  4 – Quality education Sustainable Development Goal No.  5 – Gender equality Sustainable Development Goal No.  8 – Decent work and economic growth

Publications

Total number of publications: 8


You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info