Kvestor Masarykovy univerzity Jan Vitula rezignoval

  • 19. března 2012

Masarykovu univerzitu čeká personální změna na postu kvestora, který řídí její hospodaření a vnitřní správu. Kvestor Jan Vitula v pondělí rezignoval na svou funkci poté, co se oficiálně stal lídrem kandidátky TOP 09 v nadcházejících volbách do krajského zastupitelstva Jihomoravského kraje.


Rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek Vitulovu rezignaci přijal a poděkoval mu za jeho práci pro univerzitu. Vitula ve funkci setrvá do konce března.


Vitula působil v pozici kvestora od září 2011. Do funkce byl jmenován na základě jednomyslného doporučení výběrové komise, která vybírala z celkem 14 uchazečů. Ve funkci střídal současného prorektora pro ekonomiku Ladislava Janíčka, jenž se začal naplno věnovat akademické činnosti.


Kompetence a pravomoci kvestora upravuje vysokoškolský zákon a statut univerzity. Kvestor řídí hospodaření a vnitřní správu veřejné vysoké školy, je přímo podřízen rektorovi. Jmenuje ho a odvolává rektor.

Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info