Odborníci na bezpečný internet pořádají přednáškový den pro veřejnost

  • 6. února 2014

Přednáškový den pro veřejnost organizuje v úterý 11. února Institut výzkumu dětí, mládeže a rodiny při Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Badatelé na něm představí nejnovější poznatky o tom, jak české děti používají internet, jaké nástrahy na ně číhají online, jak potenciálním rizikům předcházet a kdy naopak není třeba se nebezpečí bát. Odpoledne bude zaměřeno na počítačové hry, na něž lze nahlížet z různých perspektiv - mluvit se bude o jejich potenciálu ve vzdělávání i o riziku vzniku závislostí.


„Akce je určena pro širokou veřejnost, zejména však pro pedagogické pracovníky, knihovníky a rodiče,“ uvedla Anna Ševčíková, jedna z organizátorek akce. Během celého dne budou k dispozici vzdělávací materiály pro školy a případné dotazy bude možné konzultovat s přítomnými odborníky. Program začíná v 9.30 a měl by trvat do 16 hodin, jeho přesné znění a medailony přednášejících jsou k dispozici na webu http://www.ivdmr.fss.muni.cz. Vstupné na celý program je zdarma.


Přednáškový den pro veřejnost se koná u příležitosti Dne bezpečnějšího internetu pořádaného každoročně mezinárodní sítí Insafe (http://www.saferinternet.org) a jejím českým partnerem Národním centrem bezpečnějšího internetu (http://www.ncbi.cz). Smyslem projektu je každoročně upozorňovat na bezpečnější a zodpovědné používání online technologií a mobilních telefonů zejména dětmi a mladými lidmi. Mottem jedenáctého ročníku je výzva „Vytvořme společně lepší internet“.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info