Vědu na Masarykově univerzitě přiblíží virtuální prohlídky

  • 15. května 2014

Podívat se na Masarykovu univerzitu (MU) a na její vědecká pracoviště mohou všichni zájemci z řad veřejnosti díky novým virtuálním prohlídkám. Univerzita výrazně rozšířila jejich nabídku, a to především o místa, která nejsou běžně přístupná. Šest desítek univerzitních pracovišť si mohou lidé prohlédnout na popularizačním portálu věda.muni na adrese www.veda.muni.cz/prohlidky.


Zájemci se mohou podívat na celkem 60 pracovišť všech devíti fakult a také do Mendelova muzea či Střediska pro pomoc studentům se specifickými nároky Teiresiás. „Virtuálními prohlídkami chceme přiblížit život vědců na Masarykově univerzitě budoucím studentům i široké veřejnosti,“ uvedla realizátorka projektu Pavla Hudcová.


Konkrétně se zájemci podívají například do Loschmidtových laboratoří přírodovědecké fakulty, prostředí archeologického výzkumu filozofické fakulty v lokalitě Pohansko na Břeclavsku či do laboratoře na katedře počítačové grafiky a designu fakulty informatiky, kde se vědci zabývají výzkumem technik rozšířené reality. Návštěvníci se mohou podívat i do anatomického muzea lékařské fakulty nebo do zázemí studentského Rádia R na fakultě sociálních studií.


Vytvoření virtuálních prohlídek bylo financováno z projektu OP VK Věda a vědci pro vzdělanost moderní společnosti.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info