Na Masarykovu juniverzitu se mohou hlásit děti od devíti let

  • 1. července 2014

Studovat na nově založené Masarykově juniverzitě (MjUNI), vysoké škole pro juniory, mohou už devítileté děti. MjUNI je určena žákům základních škol a víceletých gymnázií ve věku 9 až 14 let, kteří se od začátku akademického roku 2014/2015 budou účastnit přednášek, workshopů a exkurzí na vybraných fakultách Masarykovy univerzity. Na dětskou univerzitu se zájemci mohou hlásit od 1. července do 23. září na adrese www.mjuni.cz, její kapacita je 150 dětí.


Cílem MjUNI je podnítit zájem o přírodovědné a technické obory mezi studenty základních a středních škol. „Dětem nabídne možnost vyzkoušet si, jaké to je být vysokoškolským studentem a seznámit se s univerzitním prostředím. Pro účastníky tak bude nachystané i slavnostní zahájení akademického roku v kině Scala a na konci studia získají úspěšní studenti juniverzity diplomy,“ uvedla hlavní organizátorka akce Jana Posltová.


Dětská univerzita přivítá své žáky vždy jednu sobotu v měsíci, kdy se budou konat dopolední přednášky. „Přednášky budou zahrnovat také diskuzi se studenty. Naváží na ně tematicky odpovídající workshopy a exkurze s praktickým zaměřením,“ doplnila Posltová.


Do aktivity, která je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v rámci projektu Popularizujeme vědu, jsou zapojeny čtyři fakulty – přírodovědecká, lékařská, pedagogická a fakulta informatiky. Dětská univerzita umožní mimo jiné navázat kontakt s potenciálními studenty a prohloubit spolupráci s pedagogy základních a středních škol. Partnerem, který zajišťuje odborné poradenství, je proto Základní škola Úvoz Brno.


Informace o aktuálním programu dětské univerzity jsou k dispozici zde: www.mjuni.cz.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info