Studenti Masarykovy univerzity poprvé vybrali vynikající pedagogy

  • 3. listopadu 2014

Malou bronzovou medaili Masarykovy univerzity převezmou ve středu 5. listopadu v aule na právnické fakultě vítězové soutěže o Cenu rektora Masarykovy univerzity pro vynikající pedagogy. Výherců je celkem devět, což odpovídá množství fakult univerzity, každá má tedy svého. Předávání cen se bude konat vůbec poprvé. Univerzita tím chce přispět k dalšímu zlepšování kvality výuky.


O oceněných rozhodovali nejdříve studenti školy, kteří mohli od května do konce června hlasovat pro svého favorita. Tato data dostala do rukou ještě speciální komise, která je kombinovala s výsledky předmětové ankety, jež se na univerzitě dělá každý semestr, a s výpisem předmětů a aktivit, které má daný pedagog na starost. Cílem bylo zohlednit při volbě co nejvíce faktorů, které mají na učitelskou profesi vliv.


„Cenou pro pedagogy chceme symbolicky smířit vědu s výukou, protože jen vynikající pedagogové mohou vychovat skvělé odborníky a kvalitní vědce,“ uvedl Ladislav Rabušic, prorektor Masarykovy univerzity pro akademické záležitosti.


V zaváděcím ročníku ankety nakonec hlasovalo téměř 9,5 tisíce studentů. Vítězové převezmou bronzové medaile u příležitosti konání konference Kvalita vzdělávání na Masarykově univerzitě. Slavnostní obřad začíná v 9 hodin. Každý z oceněných poté svým kolegům přiblíží svoji osobní učitelskou filozofii a tipy na to, jak práci pedagogů zlepšovat.

Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info