Psychologie na Filozofické fakultě MU získala akreditaci pro jednooborové bakalářské studium

  • 28. ledna 2015

Uchazeči o studium psychologie se mohou nově hlásit do bakalářského studijního programu na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity (FF MU). Psychologický ústav FF MU získal akreditaci pro tříletý bakalářský program Psychologie poté, co mu akreditační komise odmítla prodloužit akreditaci pětiletého (tzv. nestrukturovaného) magisterského studijního programu Psychologie, které fakulta nabízela již jako jediná v ČR.


„Možnost studovat v České republice obor psychologie ve výhradně pětiletém magisterském studiu tak dočasně skončila. Zájemci se ale mohou nově hlásit do tříletého bakalářského programu, a po jeho absolvování na něj pak navázat ve dvouletém jednooborovém studiu magisterském, o jehož akreditaci požádáme,“ řekl vedoucí psychologického ústavu Pavel Humpolíček.


Postup akreditační komise v přechozích několika letech podle něj potvrzuje, že důvodem pro neprodloužení akreditace na pětiletý obor nebyly výhrady ke kvalitě studia, ale především požadavek na jeho rozdělení na bakalářský a navazují magisterský stupeň.


Psychologie má na Masarykově univerzitě dlouhou tradici. Na filozofické fakultě se vyučuje už od založení školy v roce 1919. V současnosti ji lze studovat na dvou fakultách, kromě filozofické fakulty ji nabízí rovněž fakulta sociálních studií. V jejím případě se může jednat i o studium dvouoborové - uchazeči si k ní volí ještě další obor, často například žurnalistiku nebo sociologii.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info