Návštěvnost Hokejového souboje univerzit může zlomit rekord

  • 5. listopadu 2015

Sedmý ročník Hokejového souboje univerzit mezi týmy Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického (VUT) se chystá v brněnské DRFG Areně na pondělí 9. listopadu od 20 hodin. Největší studentská akce v Brně organizovaná přímo absolventy a vysokoškoláky letos dost možná ohlásí nový rekord. Ten dosud činil 7200 návštěvníků, kapacita haly se ale po letní rekonstrukci zvedla, a pořadatelé tak mají k dispozici 7400 míst. Je pravděpodobné, že i letos studenti stadion zcela zaplní.


Už pět dní předem měli organizátoři informace, že lístky na některých prodejních místech nejsou. „Posledních několik bude k dispozici v pondělí od devíti hodin na pokladně stadionu,“ sdělil jeden z pořadatelů Rastislav Bekényi.


Masarykova univerzita a Vysoké učení technické se na ledě utkávají už od roku 2009. Tehdy byl zápas úplně prvním svého typu, který se v Česku konal. Později na něj navázaly duely v Praze a Ostravě nebo zápas mezi hradeckou a pardubickou univerzitou. Žádný z nich ale není tak navštěvovaný jako brněnský.


Výběr Masarykovy univerzity, která bude bojovat o čtvrté vítězství v řadě, znovu povede bývalý hokejista Komety a VSK Technika Brno Jiří Sedláček. „Vycházíme z vítězné sestavy z minulých ročníků a také z akademických mistrovství. I tak ale mělo zájem dostat se do týmu asi 40 hráčů,“ řekl Sedláček, který nakonec nominoval 22člennou sestavu. V modrém dresu se také letos objeví norský student medicíny Simen Brekke a poprvé i bratrská dvojice Michal a Patrick Brzobohatí. Kompletní sestavy obou celků jsou už nyní na webu www.hokejovysouboj.cz.


Samotnému duelu bude předcházet studentský průvod. Fanoušci Masarykovy univerzity mají pod patronací spolku Munie sraz v 17.30 před Univerzitním kinem Scala, odkud půjdou v 18.30 přes náměstí Svobody a hlavní nádraží k hale. Po cestě se k nim pravděpodobně přidají i příznivci VUT, kteří se potkají na náměstí Svobody.


Kontakt: Martina Fojtů, Tiskový odbor Masarykovy univerzity, mobil: 725 316 964, e-mail: fojtu@rect.muni.cz


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info