Scala se stala ve třetím čtvrtletí nejnavštěvovanějším jednosálovým kinem v ČR

  • 4. listopadu 2015

Dle výsledků Unie filmových distributorů se Univerzitní kino Scala ve třetím čtvrtletí stalo nejnavštěvovanějším jednosálovým kinem v ČR, předběhla tak i pražská kina Bio Oko a Kino Aero, která tradičně přední příčky obsazují.
„Mám velkou radost, to je pochopitelné, zvlášť proto, že jsme před dvěma lety začínali od nuly. Zároveň ale je to velký závazek. Zní to jako klišé, ale pro nás je to opravdu spíš výzva k dalšímu vývoji než chvilka k založení rukou. Jsme moc rádi, že se divákům ve Scale líbí a musíme se snažit nabízet stále atraktivní, co nejrůznorodější program a prostředí, aby k nám chodili rádi i nadále. Snažíme se, aby byla v kině příjemná atmosféra, to si myslím, že je základ.“ komentoval výsledky Radek Pernica, ředitel Scaly.


Univerzitní kino Scala začalo v září svou již třetí sezónu po převzetí Masarykovou univerzitou od města Brna, rekonstrukci a následném znovuotevření. V programu kina se pravidelně objevují nejen filmy z běžné distribuční nabídky, ale také spousta tematicky zaměřených přehlídek a festivalů. Své stálé místo mají ve Scale různorodé odborné i popularizační přednášky, mezinárodní konference a další vzdělávací a kulturní akce realizované univerzitou.


Například k připomínce 17. listopadu a zároveň Roku smíření se připojujeme velkou celodenní akcí „Sedmnáctý studentský“. Jejím vyvrcholením bude tzv. Freedom Lecture – moderovaná debata Rainera Hösse, vnuka nechvalně proslulého osvětimského kata a Tal Bashan, izraelské novinářky, jejíž babička zemřela v Terezíně a matka přežila internaci v Terezíně a Osvětimi.


S novou sezónou začalo kino nabízet i promítání v kavárně, pravidelné filmové kvízy a také oblíbené animační kurzy pro děti. Do konce roku se na plátně kina objeví ještě filmy festivalů Mezipatra, Ekofilm či Cinetube, francouzská a italská kinematografie, přenosy z Metropolitní opery, znovu i repríza vyprodaného Hamleta z Londýna s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli.


„Kromě filmů se snažíme dělat i akce jen tak pro potěšení diváků, různé tematické afterparty, stoupající oblíbenost mají kvízy v kavárně s filmovou tematikou, před vánoci chystáme malý trh s věcmi kolem kina a filmů. Chtěli bychom, aby diváci prostě věděli, že je tady rádi vidíme, ostatně jsou to oni, kdo za úspěchem Scaly stojí.“ dodal Pernica.


Press kontakty: MU Tereza Fojtová | fojtova@rect.muni.cz| +420 724 517 335
Aeropolis: Eva Petláková | pr@kinoscala.cz | + 420 603 805 206


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info