Univerzita třetího věku MU nabízí kurzy sebeobrany spotřebitelů

  • 16. března 2016

Jak má vypadat nájemní smlouvy či výpověď z ní, jak na smlouvy s dodavateli energií nebo řešení reklamací, to se dozví posluchači Univerzity třetího věku Masarykovy univerzity (MU) v mimořádném kurzu pořádaném ve spolupráci se Sdružením obrany spotřebitelů. Kurz má šest přednášek a potrvá do 15. dubna.


„Vyšli jsme tímto kurzem vstříc požadavkům našich posluchačů a ohlasy na první hodiny jsou pozitivní. Lidé chválí aktuálnost témat a také jejich využitelnost v běžném životě,“ uvedla manažerka Univerzity třetího věku Barbora Hašková. Doplnila, že se spotřebitelským sdružením spolupracují poprvé. „Měli jsme již právní kurzy zaměřené například na novelu občanského zákoníku a další právní záležitosti, v nichž nám pomáhala právnická fakulta,“ řekla Hašková.


Jednotlivé přednášky se konají vždy v pátek od 9.00 hodin v budově lékařské fakulty na Komenského náměstí. Posluchače čekají ještě kurzy Uzavírání kupních smluv a reklamace, Zdravotnictví a potraviny, Dědické právo a Problematika cestovních kanceláří.


Univerzita třetího věku se věnuje vzdělávání osob v seniorském věku, na MU se kurzy pro ně začaly pořádat v roce 1990a v současné době se zde vzdělává 2100 seniorů. Sdružení spotřebitelů – Asociace, z.s. je nestátní nezisková organizace pomáhající spotřebitelům prosazovat jejich práva.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info