Masarykova univerzita a Diecézní charita Brno budou spolupracovat

  • 20. června 2016

Memorandum o spolupráci, která má vést k podpoře a realizaci humanitárních aktivit prostřednictvím dobrovolnické činnosti studentů, uzavřela Masarykova univerzita s Diecézní charitou Brno. Obě instituce se chtějí zasazovat o pomoc potřebným lidem, kteří se nacházejí ve složité životní situaci. Jednou z prvních akcí tak bude pomoc studentů Lékařské fakulty Masarykovy univerzity (MU) v Řecku.


„Na podzim loňského roku jsme zavedli pro studenty Masarykovy univerzity humanitární stipendia finančně podporující jejich dobrovolnické aktivity. Podpis memoranda je dalším krokem v naplňování cíle univerzity zapojit se do řešení společenských problémů,“ uvedl prorektor MU Ivan Malý. Doplnil, že memorandum pomůže vytvořit podmínky pro kvalifikované a relevantní zapojení studentů Masarykovy univerzity do dobrovolnické práce a rozšiřovat jejich znalosti a praktické dovednosti.


„Velmi si cením odvahy a ochoty vedení i samotných studentů Masarykovy univerzity zapojit se do humanitárních aktivit Diecézní charity Brno, ať už v tuzemsku nebo


v zahraničí. Jsem také velmi potěšen, že první společný projekt bude představovat zcela konkrétní pomoc v rámci migrační krize, ačkoliv toto téma vzbuzuje tak rozporuplné názory rozdělující českou společnost,“ doplnil ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.


První plánovanou akcí je pomoc vybraných studentů lékařské fakulty v Řecku, kam by mělo v létě postupně odcestovat pět čtyřčlenných skupin. Vždy dva týdny by měli strávit pomocí v uprchlickém táboře v Aténách. „Situace v Řecku se mění ze dne na den. Studenti zcela jistě budou pomáhat v Charitě Atény, která je naší partnerskou organizací a služby pro migranty v současné době tvoří její hlavní činnost. Další možností je i pomoc ve zdravotnických zařízeních pro sociálně slabé, tzv. sociálních klinikách,“ uvedl koordinátor humanitární pomoci Diecézní charity Brno Filip Habrman.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info