Masarykova univerzita pořádá speciální den otevřených dveří, zapojí se všechny fakulty

  • 9. září 2016

Všech devět fakult Masarykovy univerzity se ve čtvrtek 15. září otevře středoškolákům. Speciální den otevřených dveří tak umožní uchazečům podívat se během jednoho dne hned na několik míst na univerzitě. Program pro budoucí maturanty připravili současní studenti univerzity, účastníci se musí předem zaregistrovat na webu www.openday.muni.cz.


Na speciálním dni otevřených dveří dostanou středoškoláci šanci nahlédnout například do anatomického muzea, podívat se na sekvenování DNA, zúčastnit se ekonomického experimentu nebo se posadit za mikrofon ve studentském Rádiu R. Programové moduly se opakují, aby si zájemci mohli vybrat a nic jim neuteklo.


Současní studenti, vyučující a absolventi budou se zájemci o studium mluvit nejenom o jednotlivých oborech, uplatnění a o přijímacím řízení. „Díky tomu, že se den otevřených dveří koná už v září, získají středoškoláci náskok. Mohou si tak důkladněji promyslet volbu vysoké školy. Navíc poznají budoucí spolužáky, učitele i studijní prostředí,“ řekla organizátorka akce Ivana Chlubná.


Svá pracoviště středoškolákům neotevřou jenom fakulty, ale i další univerzitní centra. Středoevropský technologický institut (CEITEC) provede studenty unikátními laboratořemi, Kariérní centrum MU připraví workshop Jak si správně vybrat vysokou školu a pracovníci střediska Teiresiás budou mluvit o možnostech pro studenty se specifickými nároky.


Na druhou největší českou univerzitu vloni uchazeči o studium podali 57 680 přihlášek. Univerzita nabízí přes 1300 oborů a v současnosti a má téměř 36 tisíc studentů.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info