Sociálně znevýhodněným dětem nabídne Masarykova jUniverzita stipendium

  • 26. června 2015

Dvacet sociálně znevýhodněných dětí může získat speciální stipendium, a od října tak zdarma studovat na Masarykově jUniverzitě (MjUNI). Celkem se do dětské univerzity, kterou už podruhé otevře Masarykova univerzita, může zapsat 170 dětí. Registrace do nového ročníku se spouští v pondělí 29. června ve 14:00 na webu www.mjuni.cz. Zápisné je 1500 Kč na celý školní rok.


Dětská univerzita je určena žákům základních škol a víceletých gymnázií ve věku od 9 do 14 let. Od podzimu 2015 do léta 2016 se budou účastnit zábavné výuky na osmi fakultách Masarykovy univerzity. MjUNI přivítá své žáky vždy jednu sobotu v měsíci, kdy se budou konat dopolední přednášky, na které naváží tematicky odpovídající workshopy a exkurze s praktickým zaměřením. Přichystány jsou i badatelské výpravy a exkurze za poznáním.


Cílem Masarykovy jUniverzity je především podnítit zájem o studium na vysoké škole. „Dětem nabídneme možnost poznat široké spektrum oborů a seznámit se s univerzitním prostředím. Nepřijdou ani o akademické obřady, jako je imatrikulace nebo promoce, při níž ti, kteří budou výuku poctivě navštěvovat, dostanou absolventské diplomy,“ uvedla hlavní organizátorka akce Jana Posltová.


Kontakt: David Povolný, Tiskový odbor MU, tel: 549 49 4646, mobil: 724 118 798, e-mail: povolny@muni.cz


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info