Noc vědců na Masarykově univerzitě ukáže tři nová místa včetně Ceitecu

  • 22. září 2016

Jak vypadá biologický útok nebo jak být sám sobě bodyguardem se mohou dozvědět návštěvníci na Noci vědců na Masarykově univerzitě (MU), která se bude konat 30. září od 18.00. Škola se do celoevropské akce, která má za cíl seznámit veřejnost se současnou vědou a vědci, zapojuje už podesáté. Nově se všem zájemců otevřou prostory výzkumného institutu Ceitec v bohunickém kampusu, filozofické fakulty a fakulty sociálních studií.


Zamířit mohou návštěvníci i na tradiční místa přírodovědecké fakulty v Kotlářské ulici, fakulty informatiky v Botanické ulici a do Mendelova muzea.


„Hlavním tématem letošní Noci vědců je bezpečnost, která se bude prolínat všemi připravenými programy. Rádi bychom lidem ukázali, že toto téma se týká širokého spektra činností od práce s chemikáliemi až po internet,“ uvedla koordinátorka akce na MU Lenka Jaskowiecová.


Jak se pohybovat na internetu a jaká jsou rizika například online aplikací, se zájemci dozvědí jednak na fakultě sociálních studií a jednak na fakultě filozofické. Informatici dají nahlédnout pod pokličku výzkumu v oblasti kyberkriminality a kyberbezpečnosti. Na nádvoří Mendelova muzea bude (ne)bezpečné experimenty předvádět i VIDA! Science centrum. V kampusu se bude zase diskutovat například o bezpečnosti potravin.


Lepší dostupnost všech míst na Masarykově univerzitě, které budou při Noci vědců přístupné, zajistí speciální bezplatná autobusová linka.


Podrobný program a další informace jsou dostupné na http://www.noc-vedcu.muni.cz/.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info