Nevidomí se budou v Telči učit matematiku a statistiku

  • 27. července 2011

Desítky nevidomých vysokoškolských studentů z Česka i z řady dalších evropských zemí přijedou do Univerzitního centra Telč, aby se seznámili s nejnovějšími informačními technologiemi pro odbornou práci v oblasti matematiky a statistiky. Cílem letní školy pořádané Masarykovou univerzitou od 29. července do 3. srpna je zpřístupnit tyto obory handicapovaným tak, aby je mohli efektivně využívat například ve svém budoucím zaměstnání.


„Nevidomí se na řadě workshopů pod vedením mezinárodních expertů naučí zacházet s matematickou symbolikou v nejrůznějších počítačových programech, budou pracovat s hmatovou grafikou nebo zpracovávat statistická data,“ uvedl Petr Peňáz, ředitel Střediska pro pomoc studentům se specifickými nároky Masarykovy univerzity.


Letní školy se zúčastní také učitelé, kteří zde mohou načerpat nové poznatky z oblasti didaktiky matematických oborů pro osoby se zrakovým postižením.


Ve speciálně upravených učebnách navíc představí své nejnovější produkty odborníci z Japonska, USA, Nového Zélandu a zemí Evropské unie, kteří pracují na speciálních softwarech pro handicapované. Nevidomí studenti si budou moci aplikace a programy na místě vyzkoušet a poskytnout vývojářům zpětnou vazbu.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info