Britský ministr obchodu navštíví Masarykovu univerzitu

  • 3. března 2014

Ministr obchodu a investic Velké Británie lord Ian Livingston navštíví v úterý 4. března kampus Masarykovy univerzity (MU) v Brně v rámci své obchodní mise po střední Evropě. Setká se zde s ředitelem institutu CEITEC Markusem Dettenhoferem a prorektorem MU pro rozvoj Martinem Barešem a prohlédne si výzkumné laboratoře CEITEC MU.


CEITEC v současné době spolupracuje s několika předními univerzitami ve Velké Británii, formálně má uzavřeno partnerství s Imperial College London v oblasti nanotechnologií. Tato významná návštěva dále podtrhuje zájem Velké Británie o oblast výzkumu a vývoje v regionu střední Evropy, ve kterém je CEITEC důležitým hráčem.


V kampusu se lord Livingston zdrží necelou hodinu. Příjezd je plánován na 15:30. Ministr absolvuje krátkou prezentaci, kde mu bude představen institut CEITEC ve spojení s Masarykovou univerzitou a poté navštíví unikátní laboratoř, která disponuje nejvýkonnějším spektrometrem pro nukleární magnetickou rezonanci ve střední a východní Evropě.


Obchodní mise, na které bude ministra Livingstona doprovázet na sedm desítek zástupců britských firem, přijede do České republiky z jednodenního setkání, které se koná 3. března v Polsku. Z Brna se přesune na jednání do Bratislavy a 6. března se jeho mise uzavře v Budapešti.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info