Studenti středních škol si zkusí, jaké to je být vysokoškolákem

  • 8. září 2014

Do kůže skutečného vysokoškoláka se mohou vcítit studenti středních škol na Speciálním dnu otevřených dveří, který chystá Masarykova univerzita na čtvrtek 11. září. Adepty na přijetí na univerzitu zde budou provázet přímo současní studenti, jak je tomu zvykem na anglosaských univerzitách. Středoškoláci se tak nemusí stydět zeptat na cokoliv, co je napadne, a zároveň dostanou praktické informace ve formě, která je jim srozumitelná.


Speciální den otevřených dveří se koná v jeden den na všech fakultách univerzity vyjma fakulty informatiky. Program je rozdělený do modulů, takže se každý zájemce stihne podívat na dvě různé fakulty. Termín zkraje školního roku vybrali organizátoři záměrně. „Je to jedna z prvních akcí pro uchazeče o studium na vysoké škole, ještě před různými veletrhy. Středoškoláci se tak osobně seznámí s prostředním svého možného budoucího studia a zároveň budou mít dost času na rozmyšlení svojí volby,“ vysvětlil hlavní organizátor akce Michal Vičar.


Kromě praktických informací o tom, jak se připravit na přijímací zkoušky a co skutečně obnáší každodenní studium na jednotlivých fakultách, získají návštěvníci i tipy, jak si poradit s přechodem ze staré školy na novou. Každodenní výuku a možnosti, jak se uplatnit po absolvování univerzity, jim přiblíží workshopy, přednášky a prohlídky budov, ve kterých se učí.


Akce je přístupná všem středoškolákům, je ale nutné se dopředu registrovat na webu www.openday.muni.cz. Program na většině fakult startuje od 9 hodin.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info