Business Research Forum propojí univerzitu s praxí

  • 24. dubna 2015

Dosud největší setkání vědců, firem a institucí chystá na čtvrtek 30. dubna Centrum pro transfer technologií Masarykovy univerzity ve spolupráci s mnoha dalšími univerzitními pracovišti. V pavilonu CEITEC v bohunickém kampusu se budou od 9:30 konat prezentace vynálezů, technických řešení, aplikací a projektů Masarykovy univerzity (MU). Kdokoliv ze soukromého i veřejného sektoru tak má příležitost dohodnout se s vědeckými pracovníky přímo na místě na konkrétní spolupráci.


Setkání je součástí dlouhodobé snahy univerzity vytvářet výsledky, které jsou uplatnitelné v praxi a vylepšují každodenní život. „Masarykova univerzita se řadí k vysokým školám, které v kvalitní spolupráci vidí příležitost jak pro vlastní rozvoj, tak pro rychlejší uplatnění zajímavých výstupů v praxi. Fórum je proto přirozeným vyústěním těchto aktivit,“ sdělila Eva Janouškovcová, ředitelka Centra pro transfer technologií. Dodala, že kromě primátora města Brna Petra Vokřála, který nad akcí převzal záštitu, a dalších hostů dorazí také Dagmar Kuchtová, generální ředitelka Svazu průmyslu a dopravy ČR.


Návštěvníci se mohou během jediné akce seznámit s nabídkou všech fakult a výzkumných center univerzity. Spektrum možností je široké, sahá od vylepšení v oblasti počítačových systémů přes psychologické a sociologické projekty až po plazmové technologie nebo aplikace moderních postupů ve sportu. Součástí programu jsou také moderované diskuze s výzkumníky nebo možnost prohlédnout si laboratoře CEITEC a Fakulty sportovních studií MU.


Kontakt: Tereza Fojtová, mluvčí MU, tel: 549 49 49 49, mobil: 724517335, e-mail: fojtova@muni.cz


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info