International Clinical Trials Days

  • 19. – 20. května 2016
  • Praha

ECRIN-ERIC (European Clinical Research Infrastructure Network) ve spolupráci s CZECRIN (Czech Clinical Infrastructure Network) pořádá setkání
u příležitosti Mezinárodního dne klinických hodnocení
Tento den se slaví na mezinárodní úrovni a připomíná den, kdy James Lind začal svou studii s kurdějemi v roce 1747 a ukázal tak význam klinického hodnocení a výzkumu pro zdravotní péči.
Program:
je zaměřen jak na praktické otázky spojené s podporou klinických hodnocení a klíčovou roli akademického prostředí v biomedicínském klinickém výzkumu, tak především na současné výzvy v oblasti regulační, etické, metodické či organizační a politické. Z odborných témat zazní problematika personalizované medicíny, perspektivy a možnosti jejího využití u dětských onkologických onemocnění. Tohoto veřejného pracovního setkání se tradičně účastní na 150 předních mezinárodních odborníků, zástupců české akademické vědecké obce, lékařů, zástupců poskytovatelů zdravotní péče a partnerů zapojených do klinických hodnocení a rovněž přední politici a zástupci regulačních autorit a pacientů. Klíčová role klinického hodnocení jako integrální a nezbytné součásti biomedicínského výzkumu zaměřeného na pacienta se v poslední době dostává vice a vice do popředí zájmu a to hlavně pro svůj zásadní dopad na péči o zdraví pacientů. Odlišnost biomedicínského prostředí s vysokým důrazem na etiku a bezpečnost a tím i vysokou míru kontroly, potřeba inovací a jejich rychlého, efektivního, bezpečného přenosu do klinické praxe spolu se zásadními novými poznatky základního výzkumu přináší velké výzvy pro všechny zúčastněné. Zajištění dlouhodobě udržitelné a efektivní zdravotní péče není bez inovací a jejich přenosu do praxe možné a klinická hodnocení jsou zásadním faktorem, jež ovlivňuje kvalitu a dostupnost nových léčebných možností pro klinické využití. Vstup na akci a společenský večer je zdarma, akce je kapacitně omezena.
kontakt:p. Vyletěl, mob.: 730 177 010 e-mail: vyletel@pharmaround.cz


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info