Informace o publikaci

Bílkovina ve výživě novorozenců a kojenců

Autoři

JIMRAMOVSKÝ František

Rok publikování 2016
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Popis Bílkovina je spolu s cukry a tuky označována jako základní, esenciální živina – nenahraditelná součást výživy člověka. Je třetí kvantitativně nejvýznamnější složkou zralého mateřského mléka, o tuto pozici se dělí s prebiotickou vlákninou. Obsah a složení bílkoviny mateřského mléka zajišťuje její optimální stravitelnost a využití pro potřeby rostoucího dětského organismu. Stále větší pozornost se proto věnuje množství a složení bílkoviny v přípravcích umělé kojenecké výživy, vyráběných z kravského mléka.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info