Informace o publikaci

Listeria monocytogenes a doplňkový prodej potravin ve zdravotnických zařízeních

Autoři

PEŘINA Aleš

Rok publikování 2016
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Potravinářská revue
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
www http://www.agral.cz/agral-en/Ourperiodicals/FoodRevue/Informationaboutperiodical/tabid/693/language/cs-CZ/Default.aspx
Obor Hygiena
Klíčová slova food safety; retail center; listeriosis; immune status
Popis Doplňkový prodej potravin ve zdravotnických zařízeních zcela běžně obsahuje nabídku produktů, které jsou vysoce rizikové pro osoby se změněným stavem imunity. Rešerše vědecké literatury uvádí evidované případy rozšíření listeriózy právě touto cestou. Také mínění veřejnosti o bezpečnosti těchto výrobků je nízká. Otázka bezpečnosti výrobků v nabídce doplňkového prodeje by měla být zvažována jako zájem v ochraně veřejného zdraví.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info