Informace o publikaci

LAMA-test střevní propustnosti; srovnání GC a enzymatické metody

Autoři

DASTYCH Milan HYŠPLER R. DASTYCH Milan NOVOTNÁ H. ČÍHALOVÁ J.

Rok publikování 2007
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Klinická biochemiea metabolismus
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Ostatní obory vnitřního lékařství
Klíčová slova lactulose;mannitol;intestinal permeability;leaky
Popis Diferenční sacharidový absorpční test se široce používá pro vyšetření střevní propustnosti. Metodou volby pro stanovení manitolu a laktulózy v moči jsou chromatografické metody (GC, HPLC). V současné době jsou dostupné komerční enzymatické testy pro stanovení techto cukrů v moči. Srovnávali jsme výsledky plynové chromatografie a enzymatické metody.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info