Zahraniční studenti jsou v Česku nejspokojenější na Masarykově univerzitě

  • 23. září 2015

Na základě hodnocení tisíců studentů, kteří vyrazili na krátkodobé studijní pobyty do zahraničí, uděluje organizace StudyPortals každoročně certifikáty spokojenosti se studiem na evropských univerzitách. V České republice se letos umístila na prvním místě Masarykova univerzita (MU) následovaná ČVUT a VŠE. MU tak zopakovala svůj úspěch z roku 2013. Česko samotné se z 18 hodnocených zemí umístilo na devátém místě. Více zde: http://goo.gl/FlcFhq.


„Internacionalizace patří dlouhodobě mezi priority Masarykovy univerzity. Máme uzavřeny stovky partnerských smluv s vysokými školami nejen v Evropě a neustále rozšiřujeme nabídku výuky v angličtině pro výměnné studenty i pro vysokoškoláky, kteří se zde rozhodli získat titul,“ uvedl prorektor pro vnější vztahy Ivan Malý.


Jen s programem Erasmus+ zamířilo na krátkodobý studijní pobyt na Masarykovu univerzitu v akademickém roce 2014/2015 z celé Evropy 462 vysokoškoláků, nejvíce z Polska, Španělska a Francie. Současně na Masarykově univerzitě studuje v cizojazyčných oborech 1806 lidí, většina na Lékařské fakultě MU. Celkově je na MU 8300 zahraničních studentů, většinu tvoří Slováci, kteří studují v českých studijních programech.


Kontakt: Tereza Fojtová, mluvčí Masarykovy univerzity, e-mail: fojtova@muni.cz, mobil: 724 517 335


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info