Informace o publikaci

Včasné odhalení sluchového postižení u dětí raného věku a korekce sluchových vad pomocí kochleárního implantátu

Autoři

HORÁKOVÁ Radka

Rok publikování 2012
Druh Článek ve sborníku
Konference Profesní orientace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Professional Orientation of Students with Special Educational Needs. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Education of Students with Special Educational Needs.
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova Hearing impairment; newborn hearing screening; early diagnostic; compensation of hearing loss; hearing aids; cochlear implants; language skills
Přiložené soubory
Popis Uvedený článek se zabývá problematikou vyšetření sluchu u dětí raného věku a následné péče v případě potvrzení sluchového postižení. Včasné odhalení sluchové vady u dětí a její adekvátní kompenzace zásadně ovlivní nejen jazykový vývoj dítěte. Současné trendy v oblasti péče o děti s těžkými sluchovými vadami poukazují na důležitost zajištění celoplošného screeningu sluchu u novorozenců. Přidělení sluchadel je možné již od jednoho měsíce věku dítěte a v případě malého či nulového přínosu sluchadel pro rozvoj jazykových schopností lze indikovat kochleární implantaci již před prvními narozeninami dítěte.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info