Studenti Masarykovy univerzity vytvořili karetní hru o archeologii

  • 11. března 2014

Sběratelskou karetní hru přibližující archeologii vymysleli studenti Ústavu archeologie a muzeologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity (MU). Jejich cílem je popularizovat archeologii a také pomáhat se vzděláváním. Hra je určená jak pro studenty archeologie či historie, tak pro všechny lidi se zájmem o tyto obory.


Základní herní sada je průřezem všemi archeologickými obdobími a soustředí se především na prostor jižní Moravy. „Karty obsahují tři hlavní vzdělávací prvky, samozřejmě název ať už artefaktu, lokality, události nebo osobnosti, období, kterého se týká, a rozšiřující text, který se nevztahuje přímo ke hře, ale je základním zdrojem rozšiřujících informací,“ uvedl autor hry Impact Michal Hlavica.


Studenti hru navrhli včetně pravidel a jsou také autory ilustrací. V současnosti je hotová základní a doplňková herní sada karet. Doplňková sada vznikla u příležitosti výstavy Velká Morava a počátky křesťanství, která začne v listopadu, a kterou připravuje Archeologický ústav Akademie věd ČR, Brno.


Zájemci mohou podrobnosti o hře, pravidla i karty najít na facebookové stránce www.facebook.com/impactcards.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info