Na filozofické fakultě se díky projektu učí podle moderních trendů

  • 12. března 2015

Komplexní proměna výuky se za poslední tři roky udála na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. Díky projektu financovanému z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost získali posluchači nové studijní materiály, interaktivní pomůcky a potkali řadu zahraničních odborníků a specialistů z praxe, kteří jim tak pomohli lépe se připravit na přechod do pracovního života.


Podle hlavního řešitele projektu Tomáše Knoze se výuka proměnila zásadním způsobem. Změny se dotkly více než 600 kurzů a vzniklo celkem 90 nových skript a učebnic. „Součástí každodenní výuky se staly elektronické knihy či iPady. Pozvali jsme řadu expertů ze zahraničí či české odborníky z praxe. Výuka se neomezuje jen na posluchárny, ale studenti častěji docházejí na praxe do předních soukromých a státních institucí,“ sdělil Knoz.


Jednotlivé kurzy se změnily jak po stránce formální, tak po obsahové. E-learningové kurzy stojící na fakultní platformě Moodle nyní obsahují řadu interaktivních prvků, jako jsou videa, zvukové záznamy, multimediální cvičné sekvence, evaluační testy či tematické diskuse. Kurzy získaly také tištěné opory v podobě skript a učebnic, jejichž elektronické verze jsou dostupné pro moderní čtecí zařízení a v rámci licence Creative Commons obecně komukoliv i mimo univerzitu (viz http://bit.ly/1NIy4tp ). Fakulta tak prakticky přispívá k principům open access, ke kterým se Masarykova univerzita přihlásila.


Na projekt s názvem Filozofická fakulta jako pracoviště excelentního vzdělávání: Komplexní inovace studijních oborů a programů na FF MU s ohledem na požadavky znalostní ekonomiky (FIFA) získala univerzita peníze z evropského Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, a to ve výši asi 51,5 milionu korun. Další informace o projektu jsou k dispozici na webu http://www.phil.muni.cz/wcio.


Kontakt: Tereza Fojtová, tel: 549 49 49 49, mobil: 724 517 335, e-mail: fojtova@muni.cz


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info