Studenti budou v Brně poprvé nacvičovat jednání OSN

  • 30. září 2015

Konference simulující jednání na půdě OSN se poprvé odehraje v Brně. Pro přihlášené studenty je to příležitost, jak si procvičit argumentační schopnosti a zjistit, jak funguje významná mezinárodní instituce. Akci, která bude slavnostně zahájená dnes večer a potrvá až do soboty 4.10., pořádají na Masarykově univerzitě studenti, kteří jsou pravidelnými účastníky podobných konferencí MUN (Model United Nations) v zahraničí a rozhodli se tento formát přinést i na domovskou vysokou školu.


„Bylo nám líto, že podobné simulace jsou v Česku stále ještě ojedinělé, a tak jsme si uspořádali vlastní. Účastní se přibližně 70 studentů z 20 různých států,“ říká jedna z organizátorek Jana Šidlíková. Během konference se bude konat i několik přednášek na téma OSN a mezinárodní bezpečnost, které jsou přístupné i pro veřejnost.


Celé setkání nazvané MuniMUN se bude odehrávat v angličtině. Řešená témata pak budou záviset na výboru, kterého se student-delegát zúčastní. Simulovaná Rada bezpečnosti bude například řešit současnou situaci v Libyi. První výbor Valného shromáždění OSN se bude zabývat šířením jaderných zbraní. V dalších výborech zase organizátoři vyzvou účastníky k jednání o aktuálním uprchlickém problému v Evropě, o moderním otrokářství či situaci na Krymu.


Více na http://munimun.org/.


Kontakt: Lenka Vybíralová, organizátorka MuniMUN, e-mail: info@munimun.org, mobil: 777 049 361


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info