Informace o projektu

Informace o projektu
Podpora efektivního řízení výzkumu na MU

Kód projektu
ROZV/17/2014
Období řešení
1/2014 - 12/2014
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Rektorát

Hlavním cílem projektu je pomocí kvalitní interní podpory na MU a efektivnímu ovlivňování národního systému podpory výzkumu přispět ke zvyšování kvality a mezinárodního renomé výzkumu na univerzitě.

Projekt se zaměří na podporu budování lidských zdrojů pro výzkum, zajištěním kvalitního procesu vzdělávání PhD studentů. Dále se zaměří na zlepšování podmínek pro práci klíčových výzkumných pracovníků.
Projekt se bude dále orientovat na zajištění nezbytných podpůrných činností pro výzkumné aktivity, zejména efektivní podpora při získávání a realizaci projektů. Specifickou součástí bude podpora zapojování do projektů Horizon 2020. V neposlední řadě se projekt zaměří na aktivní ovlivňování nastavení účelové podpory na výzkum, zejména na národní, ale i mezinárodní úrovni (Evropské komise/REA).
Další aktivitou projektu je zajištění efektivního nákupu a provozu nákladných technologických zařízení a celků, aby nedocházelo k plýtvání finančními prostředky university.
S cílem zajistit mezinárodní standardy výzkumu, bude v rámci projektu zajištěno odborné, celouniversitní posuzování etických otázek výzkumných aktivit na MU.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info