Informace o projektu

Informace o projektu
Zapojení MU do realizace Massive Open Online Coureses

Kód projektu
ROZV/19/2014
Období řešení
1/2014 - 12/2014
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Rektorát

Projekt „Zapojení MU do realizace Massive open online courses (MOOC)“ reaguje na bouřlivě se rozvíjející fenomén otevřeného masového distančního vzdělávání. MOOC se v posledních letech staly významným faktorem ovlivňujícím vývoj univerzitního vzdělávání. Díky dynamice svého rozšiřování, impaktu a doposud ne zcela jasným dopadům na současný tradiční model terciárního vzdělávání jsou sledovány a diskutovány v podstatě všemi významnými hráči v této oblasti. Vstup do této oblasti lze do jisté míry považovat za indikátor vyspělosti univerzity.

Masarykova univerzita má zájem na tom, aby maximálně využila potenciál MOOC a je si vědoma nezanedbatelných nákladů a rizik. Cílem projektu je připravit základní podmínky pro reálné zapojení pracovišť do MOOC a případný rozvoj této oblasti v dalších letech.

Od zapojení do MOOC slibuje zejména zvýšení své atraktivity pro talentované středoškoláky, posílení svého image jako dynamicky se rozvíjející a moderní univerzity, jakožto i vytvoření prostoru pro uplatnění a popularizaci výsledků práce svých špičkových výzkumných týmů.

Projekt bude v roce 2014 realizován pracovní skupinou složenou ze zástupců vybraných fakult a zástupců IS, UVT a RMU.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info