Informace o projektu

Informace o projektu
Studentský časopis Optometrie a Ortoptiky

Kód projektu
MUNI/D/0984/2013
Období řešení
1/2014 - 12/2014
Investor / Programový rámec / typ projektu
Masarykova univerzita
Fakulta / Pracoviště MU
Lékařská fakulta

Studentský časopis vznikl za účelem vytvoření nového prostoru pro studenty, kde budou moci sdílet informace týkající se oboru Optometrie a Ortoptiky.
Časopis si klade hned několik cílů, kterých by chtěl během svého působení dosáhnout.
Jedním z cílů časopisu je naučit studenty sebevzdělávání i z jiné literatury než jsou odborná skripta, učebnice, atlasy a další. Dalším cílem je připravit studenty psát odborné i populárně naučné články. Toto je zvlášť důležité v dnešní elektronické době, kdy jsou lidé zvyklí hledat informace na internetu. Každý rok jsou také zpracovány desítky odborných témat v rámci diplomových a bakalářských prací. Ačkoli jsou tyto práce dostupné v plném znění na internetu, měli by studenti ovládat schopnost jejich prezentace odborné i laické veřejnosti v celostátních časopisech.
Časopis bude přinášet jak odborné články z oblasti optometrie, kontaktologie a ortoptiky, tak populárně naučné. Jeho součástí budou například i rubriky jako je rozhovor se známou osobností, anketa, zajímavosti ze světa, co se událo apod., které časopis odlehčí a zároveň budou komplexně dotvářet celý charakter časopisu. Cílem není vytvořit „impaktovaný“ časopis, ale virtuální prostředí kam budou studenti přispívat a získávat nové informace, kam se absolventi rádi podívají, aby zjistili, co se událo nového, kam zabrousí majitelé optik a firem, aby našli šikovného studenta.
Časopis bude šířen převážně elektronicky, aby byl dostupný všem kdykoli a kdekoli. Pro určité případy (konference, kongresy, veletrhy) bude připravena tištěná verze v omezeném množství jako další prostředek šíření časopisu.
Časopis jako takový není uzavřen fakultním ani univerzitním prostorem. Je otevřen pro všechny studenty, kteří projeví zájem o jeho obsah nebo spoluvytváření.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info