Informace o projektu

Informace o projektu
KARSYSPED - Kariérní systém pedagogů regionálních škol

Kód projektu
ROZV/21/2014
Období řešení
1/2014 - 1/2014
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Pedagogická fakulta

Příprava vzdělávací a organizační struktury MU na realizaci Kariérního systému učitelů MŠMT pro učitele (pedagogy) MŠ, ZŠ a SŠ v ČR.

Fakulty MU připravující učitele (PdF, FF, PřF, FSpS a FI) se budou v blízké budoucnosti výrazně podílet na vzdělávání a organizaci Kariérního systému učitelů MŠMT (KS) v podobě dalšího celoživotního vzdělávání (profesní atestační řízení) ve čtyřech stupních. První stupeň bude plně realizován na fakultách jako výstup učitelských studijních programů (profil absolventa), druhý až čtvrtý pak během učitelské praxe, kdy fakulty připravující učitele se budou podílet na vzdělávání učitelů (pedagogů) MŠ, ZŠ a SŠ i na organizaci KS.

MU by měla mít v předstihu vytvořenu vzdělávací a organizační strukturu, které by mohla po spuštění KS vzdělávání učitelů realizovat. Dalším momentem je zpětná úprava učitelských studijních programů, aby KS odpovídaly. Je třeba analyzovat Kariérní systém ČR pro učitele MŠ, ZŠ a SŠ a současný potenciál MU pro realizaci tohoto KS. Na základě těchto dvou analýz bude vytvořen návrh vzdělávací a organizační struktury (koordinace fakult MU vzdělávajících).

Jako komunikační a organizační nástroj pro realizaci KS na MU by měl sloužit webový portál MU KARSYSPED („Kariérní systém pedagogů“), který je třeba navrhnou a pilotně odzkoušet.

Účel projektu je v souladu s DZ MU a jeho aktualizací. Výstup projektu by měl být součástí strategického plánování MU, a to v podobě ukotvení již z části fungujících procesů mezi fakultami a součástí interní debaty napříč fakultami o budoucím směřování univerzity v učitelském vzdělávání v letech 2016-2020 v kontextu proměn a možností vnějšího prostředí. Webová prezentace projektu by MU měla být jedním ze základních nástrojů pro komunikaci s absolventy a pedagogickou veřejností.

Významným účelem projektu je připravit podmínky pro získávání dalších finančních prostředků mimo státní dotaci, institucionální a projektovou podporu.

Publikace

Počet publikací: 8


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info