Informace o projektu

Informace o projektu
Rozvoj podpory přenosu výsledků a znalostí do praxe

Kód projektu
ROZV/17/2015
Období řešení
1/2015 - 12/2015
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Centrum pro transfer technologií

Význam činností v oblasti transferu technologií a znalostí a obecně spolupráce univerzity s aplikačními partnery na vzniku a využívání výsledků univerzitního výzkumu a znalostního potenciálu výrazně stoupá. Předkládaný projekt Rozvoj přenosu výsledků a znalostí do praxe na tyto skutečnosti cíleně reaguje.

Hlavní důraz klade projekt na aktivity vedoucí ke zvýšení efektivity využívání výsledků výzkumu a znalostního potenciálu MU. Jako perspektivní se na MU z dlouhodobého hlediska jeví vytvoření transparentního a otevřeného interního systému podpory dovyvinutí výsledků, které se nacházejí v rané fázi (podpora proof of concept) – nejde o výzkumnou činnost. Stěžejní je i nastavení účinné spolupráce mezi univerzitní a aplikační sférou prostřednictvím nově vybudované infrastruktury CERIT Science Park. Neméně významný je rozvoj komunikace, motivace a vzdělávání v oblasti transferu technologií a spolupráce s partnery z aplikačního prostředí, stejně jako interní koncepční činnosti související s postupnou přeměnou prostředí Masarykovy univerzity pro realizaci funkčních a oboustranně prospěšných spoluprací s aplikační sférou a využitím technologií a znalostí MU.

Projekt systematicky navazuje na některé činnosti započaté v rámci IRP 2014, zahrnuje však značné portfolio činností nových, jejichž řešení v rámci tohoto IRP 2015 bylo vyhodnoceno jako významné. Jde o činnosti krátkodobějšího i dlouhodobějšího charakteru, některé z nich, které je třeba již nyní nastartovat, se promítnou i do aktualizace Dlouhodobého záměru MU 2016 – 2020.

Cílem projektu je přispět k naplňování priorit stanovených v Dlouhodobém záměru MU a jeho Aktualizaci na rok 2015, kde jsou konkrétní činnosti projektu přímo zahrnuty. Projekt je s ohledem na rozvoj strategických činností pro r. 2015 pro CTT MU klíčový (do 5/2015 je komplementární k projektu Transfer technologií na MU v oblasti strategických činností).

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info