Informace o projektu

Informace o projektu
Mezinárodní spolupráce v lékařské mikrobiologii – pokračující aktivní práce ve Výkonném výboru ESCMID ESGB a zintenzivnění mezinárodních vztahů (BIOFILM)

Kód projektu
LG15055
Období řešení
1/2016 - 12/2017
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Lékařská fakulta

Díky pokračující práci zástupců České republiky v ESGB a tedy zapojení ČR do evropského dění v problematice klinické mikrobiologie a mikrobiálního biofilmu budeme mít možnost ovlivňovat dění v jedné z největších světových mikrobiologických odborných organizací, podílet se na směřování mikrobiologického výzkumu či na programu a prostřednictvím členství v Programme Committee dění na jedné z předních světových mikrobiologických konferencí, European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases. Aktivní prací vědeckých pracovníků v mezinárodně uznávaných odborných společnostech stoupá prestiž nejen jednotlivých pracovišť, ale celé České republiky, jako země podporující mezinárodní spolupráci. Aktivní prací vědeckých pracovníků z ČR zapojených do organizačních a odborných pozic ESGB získáme rovněž možnost spolupodílet se na směřování a rozvoji studia problematiky biofilmu.
Cílem předkládaného projektu je podpora zastoupení českých vědců ve Výkonném výboru odborné mezinárodní společnosti ESCMID Study Group for Biofilm, čímž projekt napomáhá získávání kontaktů a navazování spolupráce se zahraničními pracovišti a podporuje reprezentaci České republiky v zahraničí. Účast na vedení mezinárodní odborné vědecké společnosti je celosvětově vnímána jako prestižní záležitost.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info