Informace o publikaci

New technologies for plant food processing in the Gravettian

Název česky Nové technologie zpracování rostlinné stravy v gravettienu
Autoři

REVEDIN Anna LONGO Laura MARIOTTI LIPI Marta MARCONI Emanuele RONCHITELLI Annamaria SVOBODA Jiří ANICHINI Eva GENNAI Matilde ARANGUREN Biancamaria

Rok publikování 2015
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Quaternary International
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Doi http://dx.doi.org/10.1016/j.quaint.2014.09.066
Obor Archeologie, antropologie, etnologie
Klíčová slova Gravettian; flour; grindstones; diet; starch
Popis Rostlinné zdroje v paleolitu je výzkumný projekt zaměřený na technologie zpracování rostlinné stravy podle údajú trasologie a výzkumu rostlinných residuí na drticích kamenech. V tomto článku prezentujeme nové výsledky výzkumu drticích kamenů z jeskyně Paglicci (Itálie) a z Dolních Věstonic I (Česká republika).

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info