Informace o publikaci

Determinants of Sustainability Reporting in Food and Agriculture Sectors

Název česky Faktory udržitelného reportingu v potravinářské a zemědělské oblasti
Autoři

HŘEBÍČEK Jiří FALDÍK Oldřich KASEM Edward TRENZ Oldřich

Rok publikování 2015
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
Fakulta / Pracoviště MU

Citace
www http://acta.mendelu.cz/63/2/0539/
Doi http://dx.doi.org/10.11118/actaun201563020539
Obor Řízení, správa a administrativa
Klíčová slova GRI, Corporate sustainability reporting, Sustainability, Performance indicators, Integrated reporting, IIRC, SAFA, Food and agriculture sector
Popis Od konce roku 1990, reporting udržitelnosti (SR) se stal stále důležitějším tématem v podnikání a akademické sféře. Nicméně, to je stále omezené téma v potravinářském a zemědělském sektoru v České republice a Evropské unii a jen málo informací o nejnovějším vývoji, které byly dosud prezentovány. Tento článek poskytuje aktuální informace z let 2010-2014 z publikací týkajících se potravinářského sektoru a zemědělství. Cílem příspěvku je zjistit, jaké faktory SR jsou zkoumány ve světových iniciativách, abychom je identifikovali a konzistentně naplnili mezery a příležitosti pro náš budoucí výzkum této oblasti. Příspěvek se zaměřuje na nové příručky G4 v Global Reporting Initiative (GRI) a Sustainable Agriculture and Food Assesment (SAFA) systémy (FAO) Organizace spojených národů. A konečně, možný budoucí výzkum SR, včetně SR informačních systémů jsou diskutovány mezery a podexponovaná témata v oblasti regulace a správy věcí veřejných, jakož i vnímání zúčastněných stran.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info