Informace o publikaci
Determinants of Sustainability Reporting in Food and Agriculture Sectors
Název česky | Faktory udržitelného reportingu v potravinářské a zemědělské oblasti |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2015 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | http://acta.mendelu.cz/63/2/0539/ |
Doi | http://dx.doi.org/10.11118/actaun201563020539 |
Obor | Řízení, správa a administrativa |
Klíčová slova | GRI, Corporate sustainability reporting, Sustainability, Performance indicators, Integrated reporting, IIRC, SAFA, Food and agriculture sector |
Popis | Od konce roku 1990, reporting udržitelnosti (SR) se stal stále důležitějším tématem v podnikání a akademické sféře. Nicméně, to je stále omezené téma v potravinářském a zemědělském sektoru v České republice a Evropské unii a jen málo informací o nejnovějším vývoji, které byly dosud prezentovány. Tento článek poskytuje aktuální informace z let 2010-2014 z publikací týkajících se potravinářského sektoru a zemědělství. Cílem příspěvku je zjistit, jaké faktory SR jsou zkoumány ve světových iniciativách, abychom je identifikovali a konzistentně naplnili mezery a příležitosti pro náš budoucí výzkum této oblasti. Příspěvek se zaměřuje na nové příručky G4 v Global Reporting Initiative (GRI) a Sustainable Agriculture and Food Assesment (SAFA) systémy (FAO) Organizace spojených národů. A konečně, možný budoucí výzkum SR, včetně SR informačních systémů jsou diskutovány mezery a podexponovaná témata v oblasti regulace a správy věcí veřejných, jakož i vnímání zúčastněných stran. |