Virtuální průvodce budovami MU pro pohybově postižené

  • 1. května 2014

Teiresiás - Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky aktuálně spouští první testovací verzi virtuálního průvodce budovami MU pro pohybově postižené.


Záměrem projektu a cílem webové aplikace založené na principu virtuální prohlídky on-line je nabídnout především pohybově postiženým studentům a zaměstnancům Masarykovy univerzity i zainteresované veřejnosti dostatečně výpovědní přehled o tom, jak vypadají jednotlivé výukové či obslužné prostory MU po stránce architektonické, a tedy do jaké míry jsou pro ně fyzicky přístupné.


Aplikace nabízí kombinaci statických a panoramatických snímků spolu s textovými technickými specifikacemi, a umožňují tak uživatelům vytvořit si komplexní představu o prostředí, které je jako potenciální návštěvníky může zajímat.
Aktuálně je dostupný virtuální průvodce budovou Právnické fakulty, nejbližším dalším zmapovaným objektem bude budova Fakulty sociálních studií.


Aplikace i stručný průvodní komentář k celému projektu je k dispozici na adrese: www.teiresias.muni.cz/virtualni-pruvodce-mu.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info