Internet mění společnost, mezinárodní konference Cyberspace ukáže jak

  • 27. listopadu 2014

Podařilo se internetu užitečně propojit celý svět nebo naopak zahltil lidi konstantním tokem informací, které už ani nejsou schopní vnímat? To je jedno z hlavních témat multioborové konference Cyberspace zaměřené na problematiku kyberprostoru. V pátek a sobotu 28. až 29. listopadu ji hostí Masarykova univerzita v kině Scala. Více informací zde: http://cyberspace.muni.cz/


Zmíněné téma bude předmětem páteční přednášky exkluzivního hosta konference Leonarda Reinecke, profesora na Univerzitě Johannese Gutenberga v německé Mohuči, který se zaměřuje na psychologii v online komunikaci. Zabývá se mimo jiné dopady neustálého připojení k internetu na duševní zdraví jedince.


Sobotní program konference pak nabídne diskuse předních českých i zahraničních odborníků o tématech, jako je kyberšikana, ochrana soukromých dat v prostředích internetu, využití sociálních sítí v politických kampaních, boj s dětskou pornografií nebo vliv počítačových her na rozvoj lidských dovedností.


„Konference Cyberspace unikátně spojuje vědce z celého světa zabývající se otázkou, co si máme vlastně počít se všemi těmi technologiemi, které nám přinesl vývoj přírodních věd,“ říká Radim Polčák, vedoucí Ústavu práva a technologií Právnické fakulty Masarykovy univerzity, který celou akci organizuje.


Kontakt:
Tereza Fojtová, mluvčí univerzity, e-mail: fojtova@muni.cz, mobil: 724 517 335


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace
Text této tiskové zprávy, k němuž vykonává majetková autorská práva Masarykova univerzita, je dostupný pod licenčními podmínkami Creative Commons Uvádějte autora 3.0 Česko. Užití textu na základě zákona tím není nijak omezeno, zúženo či limitováno.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info