6D revoluce - Přednáška Pavla Kysilky, generálního ředitele České spořitelny

  • 16. října 2015
  • Ekonomicko-správní fakulta MU, Lipová 41a, Brno

Masarykova univerzita a Ekonomicko-správní fakulta MU
Vás srdečně zvou na


přednášku Ing. Pavla Kysilky, CSc., generálního ředitele a předsedy představenstva České spořitelny,


která se uskuteční v pátek 16. 10. 2015 od 13.30 hodin v posluchárně P.103 na Ekonomicko-správní fakultě MU (Lipová 41a, Brno).


Přednáška (v případě zájmu i návazná beseda) bude na téma 6D REVOLUCE


Lidstvo stojí na prahu třetí civilizační revoluce. Tou první byla neolitická, druhou průmyslová, nynější je digitální. První dvě změnily náš svět, ta digitální staví svět zcela nový, virtuální, ve kterém budeme pracovat, nakupovat, chodit na rande, vzdělávat se, léčit se, vidět, slyšet a dokonce cítit druhé a dotýkat se jich. To vše rychle, pohodlně, kdykoliv a kdekoliv.
V rámci digitální revoluce, která zásadně změní všechny obory lidské činnosti od finančnictví až po zdravotnictví, bude muset společnost najít odpovědi na mnohé otázky týkající se individuálního lidského života a společnosti - jako je soukromí, vlastnění, zaměstnávání, bezpečnost, regulace... Digitální revoluce bude tažena technologickými inovacemi, které se vyznačují šesti rysy, jež v angličtině začínají na písmeno "d".
6D revoluce vnese do našeho života nepochybně obrovské množství řadu pozitiv, které náš život zjednoduší a učiní příjemnějším. S civilizačními revolucemi jsou ale nevyhnutelně spojeny i nástrahy, o kterých už dnes musíme vážně přemýšlet.
Jak je zvládneme, bude záviset na tom, jak budeme společensky vyzrálí, poučení historií a předvídaví.


Další informace, fotografie nebo videa k události
Informace

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info