Mezinárodněprávní studia

Doktorské studium v prezenční nebo kombinované formě.

Program je možné studovat pouze jednooborově.

Co se naučíte

Program se zaměřuje na zkoumání mezinárodního práva ve všech jejich souvislostech, v návaznosti na tradiční hlavní předměty magisterského studia: jimiž jsou mezinárodní právo veřejné, mezinárodní právo soukromé a právo Evropské unie.

Společným základem jsou otázky spíše právně teoretické a ty instituty mezinárodního a unijního práva, které jsou společné nebo se překrývají (zejména právo mezinárodních smluv, interpretace a problematika transnacionálního práva). Individuálním studijním plánem se student může profilovat jak směrem odrážejícím výše uvedené disciplíny, tak s ohledem na téma disertační práci jejich vhodně promyšlenou kombinací, včetně doplnění předměty jiných doktorských programů.

Cílem studia je vytvořit hluboký teoretický základ oboru, rozvinout schopnost jeho aplikace v praxi, dosáhnout přehledu o světových a evropských trendech v oboru. Hlavním cílem studia je připravit studenta pro samostatnou tvůrčí vědeckou práci, na kterou je kladen rozhodující důraz.

Uplatnění absolventů

Program je určen především těm, kteří se chtějí věnovat akademické dráze a vědecké práci, jakož i těm, kteří chtějí získat hlubší teoretické znalosti v některé z uvedených disciplín pro práci na praktickém pracovišti.

Vhodný je pro výkon povolání s vysokou odbornou náročností, jakými jsou státní správa v zaměření na zahraniční věci a na Evropskou unii, diplomacie,

působení v unijních institucích, podniky provádějící mezinárodní obchod, mající zahraniční investice, vstupy, poskytující přeshraniční služby, představuje však též rozšíření znalostí pro soudce a další pracovníky justice, veřejné správy a podnikatelského sektoru.

Informace o studiu

Zajišťuje Právnická fakulta
Typ studia doktorský
Forma prezenční ano
kombinovaná ano
distanční ne
Možnosti studia jednooborově ano
jednooborově se specializací ne
v kombinaci s jiným programem ne
Doba studia 4 roky
Vyučovací jazyk čeština
Oborová rada a oborové komise

Váháte? Máte otázku? Pošlete nám e-mail na

Zajímá vás obsah a podmínky studia programu Mezinárodněprávní studia? Zeptejte se na program-26847@mail.muni.cz

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info