Informace o projektu

Informace o projektu
Inovativní technologie pokročilých oxidačních procesů pro aplikace v čistírenství (PEROLED)

Logo poskytovatele
Kód projektu
CZ.01.01.01/01/22_002/0000767
Období řešení
3/2024 - 12/2026
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Přírodovědecká fakulta
Spolupracující organizace
ASIO s.r.o.

Cílem projektu je reagovat na navrhovanou změnu Rámcové směrnice o městských odpadních vodách 91/271/EHS, která ve své novele zahrnuje odstranění 13 mikropolutantů na odtoku z komunálních čistíren odpadních vod. Pokročilé oxidační procesy se jeví jako jedna z nejlepších možných a nejekonomičtějších variant odstranění těchto mikropolutantů. Proto bude vybudována poloprovozní jednotka, která bude obsahovat nejběžněji používané pokročilé oxidační procesy (ozonizace, kombinace peroxidu vodíku a následného UV záření a dále inovativní aplikace UV-LED, ferátů a nanoželeza). Pomocí těchto procesů vybereme nejúčinnější technologii z pokročilých oxidačních procesů nejen z hlediska účinnosti, ale i z hlediska provozních nákladů.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  3 – Zdraví a kvalitní život Cíl udržitelného rozvoje č.  6 – Pitná voda, kanalizace Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info