Informace o publikaci

Je reálné snížit příjem sodíku v české populaci na doporučené množství ?

Autoři

ŠUBRTOVÁ Marie MATĚJOVÁ Halina

Rok publikování 2014
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Hygiena
Klíčová slova salt; sodium; food
Popis V rámci preventivních opatření souvisejících s vysokým krevním tlakem se doporučuje snížení příjmu sodíku na 2g/den tj. asi 5 g kuchyňské soli. K dosažení těchto hodnot nestačí pouze aktivní přístup jedince, který by omezil množství soli použité k přípravě a při konzumaci jídla. nezbytná je také komunikace s výrobci potravin a postupné snižování množství soli ve výrobcích.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info