Informace o publikaci

Představení a možnosti využití xMAP technologie v oblasti bezpečnosti potravin

Autoři

HUVAROVÁ Veronika DZIEDZINSKÁ Radka RESLOVÁ Nikol KRÁLÍK Petr

Rok publikování 2018
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Veterinářství
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www https://vetweb.cz/predstaveni-a-moznosti-vyuziti-xmap-technologie-v-oblasti-bezpecnosti-potravin/
Klíčová slova xMAP; food safety; multiplex detection
Popis xMAP (x = analyt, MAP = Multi-Analyte Profiling) je nová technologie umožňující současnou detekci řady látek v jednom vzorku současně. Těmito látkami mohou být nukleové kyseliny nebo proteiny, což umožňuje detekci a typizaci patogenních mikroorganismů, určení druhového složení potravin nebo krmiv nebo současnou identifikaci velkého množství antigenů či protilátek. Cílem této práce bylo představit technologii xMAP, její princip a využití v oblasti bezpečnosti potravin. Tato práce je zároveň stručným přehledem toho, jak již byla technologie xMAP úspěšně aplikována pro detekci a typizaci virů, bakterií, parazitů, kvasinek nebo plísní a také v oblasti falšování potravin.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info