Informace o publikaci

Alternativní způsoby stravování vysokoškolských studentů v Brně

Autoři

PETROVÁ Jana MATĚJOVÁ Halina

Rok publikování 2009
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Hygiena
Klíčová slova nutrition;vegetarian;vegan;macrobiotic;diet;university student
Popis Ve světě se vyskytuje mnoho různých alternativních způsobů stravování, z nichž většina je zaměřena na restrikci určitých potravinových skupin, nejčastěji potravin živočišného původů. Vzhledem ke zvyšujícímu se zájmu o alternativní způsoby stravování, zejména u mladé generace, bylo cílem práce zjistit výskyt těchto způsobů stravování u studentů VŠ v Brně.Dále byly porovnány stravovací zvyklosti, zjišťovány důvody a postoje studentů k alternativním způsobům stravování. Nejčastěji bylo zastoupeno vegetariánství (3,5 %) z 516 oslovených studentů brněnských vysokých škol. Důvody , které vedly respondenty ke změně způsobů stravování bylo zdravotní hledisko, soucit se zvířaty a chuťová averze.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info