Informace o publikaci

State of the Art in the Field of Electronic and Bioelectronic Tongues - Towards the Analysis of Wines

Autoři

ŽERAVÍK Jiří HLAVÁČEK Antonín LACINA Karel SKLÁDAL Petr

Rok publikování 2009
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Electroanalysis
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www http://www3.interscience.wiley.com/journal/122684964/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0
Obor Biochemie
Klíčová slova Amperometry; Bioelectronic tongue; Biosensor array; Biosensors; Electrochemical sensor; Electronic tongue; Potentiometry; Sensor array; Voltammetry
Popis This review compares various types of (bio)electronic tongues. The design and principles of potentiometric and voltammetric electronic tongues are discussed together with applications in food and environmental analysis. Different approaches towards bioelectronic tongue are presented. Several methods for evaluation and interpretation of the measured data are described. Finally, the potential of such devices for analysis of wine is discussed.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info