Informace o publikaci

New Perspectives for Police Forces Co-operation: 7th Framework Project the Comparative Police Study in the European Union (COMPOSITE)

Název česky Nové perspektivy policejní spolupráce: Projekt 7. rámce, Porovnávací studie policie v Evropské unii (COMPOSITE)
Autoři

REGULI Zdenko VÍT Michal

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference Zvládání extrémních situací
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Obor Řízení, správa a administrativa
Klíčová slova Police in EU; Comparative studies; Change Management
Popis Policejní složky čelí v EU vážným výzvám. Integrace v EU zvýšila nutnost spolupráce napříč jednotlivými policejními silami. Technologie vytvořily nové možnosti pro páchání kriminality, ale také nové možnosti pro její odhalování. Změny ve veřejném mínění a politická očekávání přinesly větší výzvy. Odpovědi na tyto výzvy a využití příležitostí, vyžadují velké kulturní změny a někdy také strukturální reorganizaci v policejních sil. Změny jsou vážné a je nutné je v každé zemi implementovat jinak. Řízení změn v policejních organizacích dosud nebylo řešeno v interdisciplinární srovnávací studii v celoevropském měřítku. Na základě studie o policejních silách v 10 Evropských zemích zlepší projekt COMPOSITE plánování a provádění iniciativ ke změnám v oblasti policie, dále ukáže, jak mohou být tyto iniciativy být lépe sladěny v kulturním a společenském kontextu v jednotlivých zemích a vysvětlit, jak mohou zmírnit negativní účinky procesu. Dalším cílem je podpořit policejní organizace v jednotlivých zemích a také jejich způsobilosti v Evropském kontextu.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info