Informace o publikaci

Volební podpora ČS(D)SD, (KDU)-ČSL, KSČ(M) a ODS v prostoru dnešního Libereckého kraje v letech 1920–1935 a 1996–2010: Kontinuita či diskontinuita voličských vzorců?

Autoři

MAŠKARINEC Pavel

Rok publikování 2011
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Evropská volební studia
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
www http://ispo.fss.muni.cz/uploads/EVS/011/EVS_2011_02.pdf
Obor Politologie a politické vědy
Klíčová slova Czechoslovakia; Czech Republic; Liberec Region; elections; electoral geography; political parties; electoral behaviour; voting patterns; spatial variability; area of electoral support
Popis Studie se zabývá kontinuitou volební podpory v Libereckém kraji. Analyzováno bylo osm voleb, které uskutečnily mezi roky 1925 a 2010. Základní úrovní analýzy byly. Pro vysvětlení volební podpory byly použity statistické a komparativní metody. Metoda studie je založena na analýze prostorové variability volebních výsledků, časo-prostorové stabilitě voličských vzorců a výzkumu (ne)stability teritoriální podpory (území volební podpory), který ukazuje obce, kde jsou konkrétné strany dlouhodobě úspěšné. Práce nalezla odlišnou míru kontinuity volební podpory jednotlivých stran, přičemž nejvýznamnější kontinuita volební podpory byla identifikována u Křesťanské a demokratické unie-Československé strany lidové.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info