Informace o publikaci

Vařím s láskou : bez lepku, mléka, vajec.

Autoři

KOBÍKOVÁ Zuzana

Rok publikování 2011
Druh Odborná kniha
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Popis Anotace knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec Tématem knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec Zuzany Kobíkové je příprava pokrmů bez mouky obsahující lepek, bez kravského mléka obsahujícího laktózu a kasein i bez slepičích vajec. Kniha je určena pro lidi, kteří se ze zdravotních důvodů potřebují naučit vařit zcela novým způsobem, je však také inspirací pro všechny, kteří chtějí vařit s láskou ke svému zdraví a k dobrému jídlu. V úvodu kniha shrnuje informace o lepku, mléku a vejcích jakožto příčinách vážných zdravotních problémů (celiakie, potravinová alergie, intolernace), ale i menších obtíží, typických pro civilizovaného člověka (špatná činnost trávicí soustavy, otoky, nadváha, únava a vyčerpanost.) Nemastná, neslaná jídla, která si pod označením "dieta" nejspíš představíte, v knize nečekejte. Jde o receptury, ve kterých hraje hlavní roli skvělá chuť, sezónní ingredience, ale i nutričně hodnotné potraviny jako pohanka, jáhly, cizrna či psyllium. Popisy přípravy se vždy soustředí na zpracování zachovávající maximum zdraví prospěšných látek použitých ingrediencí. Složení kapitol s recepty kopíruje denní jídelníček od snídaně přes polévky, hlavní chody, saláty, až po pečivo a moučníky. Receptů je v knize sedmdesát sedm, jsou laděné ve škále čtyř sezónních chutí jednotlivých ročních období a vždy označené stupněm obtížnosti přípravy 1, 2, 3, včetně nutriční i kalorické hodnoty jedné porce připraveného pokrmu a poznámky Jedlíka.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info