Připojte se k nám online!

muni.cz/absolventi  |  6/2020
12. 11. 2020, 11:56

Připomínáme si výročí 17. listopadu

Letošní 17. listopad uctíme komorně. Na pietní akt v Kounicových kolejích v Brně a kladení květů k pomníčku na Klácelově ulici a v budově právnické fakulty naváže v 15.00 online rozhovor prorektora Jiřího Hanuše s historikem Jiřím Sukem, pracovníkem Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, s názvem Sametová revoluce a moc bezmocných, věnovaný revoluci roku 1989 a Václavu Havlovi. Témata jsou přehledná: jak chápat normalizaci, co představovala sametová revoluce a jaká byla úloha studentů v ní, jak se zdařil přechod k demokracii a jakou roli v tom všem sehrála pozoruhodná osobnost Václava Havla. Rozhovor bude odvysílán živě na muni.cz

Tradiční lampionový průvod na Kounicovy koleje se letos uskuteční pouze symbolicky. Budeme rádi, když spolu s námi tentokrát rozsvítíte lampiony nebo svíčky v oknech svých domovů.

Listopad je na univerzitě ve znamení vědy:

Týden humanitních věd | 16. 11. až 20. 11. 2020

Blíží se Světový den filozofie UNESCO a s ním i jeho každoroční oslava v podobě Týdne humanitních věd.  Letos se v programu tematicky zaměříme na krize a pandemie a úlohu humanitních věd v situacích, jako je ta, ve které se právě nacházíme. Akce představí rozmanitou práci badatelů z Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. Program si můžete vychutnat kompletně online.  

WEB AKCE

Noc vědců | 27. 11. 2020

Tajemná, nedostižná a komplikovaná. I tak na vás může věda působit, ale ne během Noci vědců. Všech deset fakult a čtyři pracoviště vás pozvou do svých prostor formou interaktivní 3D prohlídky. Nahlédnete do laboratoří, soudní síně nebo do nového simulačního sálu a vaším průvodcem Nocí vědců na MUNI bude robot Karel. Prošel všemi fakultami a pracovišti a hledal vše, co je spojeno s robotikou. Jak se mu průzkum povedl a co zajímavého cestou viděl?  

WEB AKCE

Mendelovy dny 2020 | online záznam

Masarykova univerzita a její Mendelovo muzeum se hlásí k odkazu pozoruhodné osobnosti Gregora Johanna Mendela, významného vědce a opata starobrněnského kláštera. Jeho odkaz si připomínáme každý podzim sérií přednášek, diskusí, prezentací a kulturních akcí. I v tomto roce, jakkoli je ve znamení koronavirové krize, tyto dny věnované G. J. Mendelovi a jeho odkazu proběhly. Podívejte se na online záznam!

ONLINE ZÁZNAM

I kariéra je někdy věda!

Kariérní centrum je tu pro studenty i absolventy! Nově jsme pro 100 z vás připravili profesně-psychologické testování s konzultací výsledků zdarma. Jak to funguje? Přihlaste se pomocí formuláře níže a my vám pošleme odkaz na online test osobnosti a strategií zvládání stresu. Za čtrnáct dní obdržíte v písemné podobě výsledky a budete mít možnost využít také konzultaci. Výsledky vám pomohou poznat své silné stránky a začít je rozvíjet.

Více informací o dalších službách pro absolventy najdete na stránkách kariera.muni.cz.

PŘIHLÁŠENÍ

Přejeme vám pevné zdraví. Vaše Masarykova univerzita

E-mail  absolventi@muni.cz Odkaz  muni.cz/absolventi

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook     Instagram     LinkedIn